Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Fulgii de orez

Fulgii de orez se pot folosi atat ca desert cat si pentru prajituri. Se pot folosi la prajituri cu ciocolata, nuci sau afine uscate.  
3 lg unt
300 g marshmallows
1,5 l fulgi de orez  expandat
(pentru gust: 1 dl bucati de ciocolata, alune taiate marunt sau fructe uscate)

Mod de preparare:
Puneti untul intr-un vas la caldura scazuta. Turnati marshmallows si topiti-le mestecand usor, fiti atenti sa nu ardeti vasul la fund. Cand totul s-a topit, luati vasul de pe foc si turnati orezul expandat. Amestecati  bine. Turnati amestecul obtinut intr-o forma unsa pe margini. Udati-va pe maini si apasati mai apoi amestecul format in forma de prajitura, lasati sa se raceasca si taiati mai apoi la marimea dorita. Se poate pastra in recipiente inchise timp de 2-3 zile.

Nota: formati forma dorita atat timp cat amestecul inca este cald, daca se doreste sa fie folosit acoperit de martipan/pasta de zahar atunci faceti acest lucru pana cand amestecul este inca lipicios. Daca se doreste sa se serveasca, atunci faceti tortul cu cel putin 3 zile inainte.

orezexp-copy-1.jpg

To be informed of the latest articles, subscribe:
Top