Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Tarta cu crema de ciocolata si cocos!

Am mai trecut cu bine de un inceput de saptamana aglomerat si in sfarsit am timp sa postez o reteta pe care am pregatit-o ca un cadou primit gratuit din partea site-ului https://vegis.ro .
Am descoperit acest site din intamplare si chiar se oferea gratuit bloggerilor ulei de cocos Niavis, pentru a inventa sau pentru a i-l pune in practica in retete originale. Imediat am dat curs provocarii si in cateva zile l-am primit. 


Prima impresie: 
miros : destul de moderat (ma asteptam sa fie mai puternic)
aspect: asemanator untului sau unturii
textura: destul de tare
impachetare: ingrijita, intr-un borcan, usor de folosit.
... si acum sa trecem la reteta .... am pregatit o Tarta cu crema de ciocolata si cocos!

Ingrediente: 
-crema
350 ml frisca sau smantana pt frisca in cutie
3 oua, la caldura camerei
75 g ulei de cocos, topit
50 g zahar  

170 g ciocolata neagra amaruie pt prajitura 

-aluat
2 oua, la caldura camerei
500g faina
2 lg ulei de cocos 
1/2 lgt scortisoara
un vf cutit de sare

Pregatire:
Se prepara prima data crusta: se adauga intr-un bol faina, uleiul de cocos, scortisoara, ouale si sarea si se amesteca bine. Puneti aluatul in forma de copt si ridicati cu degetele putin marginea. (daca se vrea se poate pune timp de 30 min la frigider)
Se pregateste cuptorul si cand acesta este destul de cald se da aluatul la cuptor timp de 12 minute la 175 de grade C.
Se acopera cu hartie cerata daca se vrea ca aluatul  sa ramana mai moale la interior. 

 

Se pregateste intre timp crema. 

Se topeste uleiul de cocos si ciocoala in bain-marin pana devin lichide. Se indeparteaza de pe foc si se lasa deoparte. Separat se adauga intr-un bol treptat: ouala, zaharul, uleiul de cocos topit si se bat cu mixerul sau cu lingura de lemn pana se  omogenizeaza. Se pune si amestecul de cicocolata. Se bate separat frisca si se omogenizeaza treptat cu aceasta compozitie. 
Se da la frigider 2-3 ore dupa care se pune in crusta coapta la cuptor. 

Servire: Se poate decora cu fructe, frisca ....

Profta buna!
Impresii: crema a iesit foarte cremoasa, gustoasa, iar aluatul destul de crocant dar totusi putin moale. desertul este un desert de vis si uleiul de cocos ii da un parfum mai deosebit.   #retetameacucocos   #vegisro

To be informed of the latest articles, subscribe:
S
Buy Speakers at Cheapest Price with Amazing Quality<br /> https://seventysevenstyle.com/collections/wireless-products/products/t90-5-in-1-4d-wireless-bluetooth-speaker-with-dancing-5-led-lights
Reply
M
essayez et goûtez donc faites comme moi
Reply
Top