Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Pasta de zahar preparata acasa

 

Reteta 1:

1 lg praf de gelatina
60 g apa calduta (0,6 dl)
175 g sirop alb (1,25 dl)
1 lg glicerina

2 lg ulei sau ulei de cocos
800-900 g zahar tos
ev colorant
Mod de preparare:
Amestecati gelatina cu apa rece. Lasati sa se raceasca. Puneti vasul cu amestecul peste o baie de aburi si incalziti amestecul pana se desprinde de vas. Adaugati sirop si glicerina si amestecati bine. Adaugati uleiul si luati vasul de pe foc. Adaugati daca vreti colorant alimentar. Lasati sa se raceasca putin si adaugati zaharul putin cate putin  amestecand usor.
pastadezahar2.jpg

Reteta 2:

Timp de preparare : 15 min  

Ingrediente:

10 g gelatina

5 lg apa

1 lg margarina moale

3 lg miere

zahar pudra (1 kg)

Mod de preparare :

-          se pregateste gelatina - conform instructiunilor –

-          cand este calda se adauga margarina, mierea si se amesteca incet pana la topire

-          lichidul obtinut se pune peste 400 g zahar pudra si se amesteca bine

-          in tot se adauga zahar si se incepe amesteca pana se obtine o pasta

-          se pune in folie si se tine la rece

Nota: colorantul se incorporeaza cand se foloseste pasta, se poate intinde cu sucitorul la folosire; daca este prea tare se poate incalzi la microunde 15-20 sec. Amestecul se toarna intr-o folie de plastic, se poate conserva intr-un borcan acoperit.

pastadezahar3.jpg

Reteta 3:

Ingrediente:

500ml lapte

3 galbenusuri

80g zahar

1 lgt vanilie

4 lgt faina

4 lgt amidon

 

Preparare:

Se pune 400 ml lapte la incalzit, amestecam galbenusul cu zaharul, vanilia, amidonul, faina si 100 ml de lapte. Se toarna lapte caldut peste compozitia de oua, se amesteca bine si se pune inapoi pe foc mic, amestecam bine non stop pana se ingrosa, se opreste focul si se lasa sa se raceasca.

To be informed of the latest articles, subscribe:
Top